Tuto kolekci naleznete v časopise...

Claudia 5 (2. 2. 2016)


Koblížky z listového těsta s polevou


Rozpis na 4 porce:

  • 220 g listového těsta
  • 50 g skořicového cukru
  • olej na smažení

    Na cukrovou polevu:

  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového aroma


Postup:
1. Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rozdělíme ho nožem na 2 stejné části. Jeden plát posypeme skořicovým cukrem a přiklopíme druhou částí těsta a lehce přimáčkneme. Z plátu vykrajujeme kolečka podle požadované velikosti a vykrojíme v nich kruhový střed.

2. V hluboké pánvi rozpálíme tuk na 180 °C a donuty osmažíme po obou stranách do zlatohnědé barvy. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.

3. Rozehřáté máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem. Pomocí štětce potíráme povrch koblih a podáváme.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 826 kJ/197 kcal
Počet porcí/kusů 9



 

Claudia 5 (2. 2. 2016)
Claudia 5 (2. 2. 2016)
Claudia 5 (2. 2. 2016)
Claudia 5 (2. 2. 2016)