Fotografie jídel s recepty

Rajčatová česnečka

Rozpis na 4 porce:

  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej na orestování a opečení
  • 500 ml rajčatové passaty (drcená rajčata)
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • hrst lístků bazalky
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 8 cherry rajčátek


Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Pak je orestujeme v hrnci na oleji. Když zesklovatí, přilijeme rajčatovou passatu a zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme polovinu lístků bazalky a hrnec odstavíme. Vše rozmixujeme dohladka.

2. Cizrnu slijeme a vmícháme do hrnce. Znovu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 10 minut.

3. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a doplníme ji rajčátky a zbylou bazalkou.



Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 445 kJ/106 kcal
Počet porcí/kusů 4

Rajčatová česnečka
Rajčatová česnečka
Tortilla s vepřovou panenkou
Hovězí steak s omáčkou chimichurri
Salát s plněnými papričkami
Nepečený koláč s malinami
Paella
Ajoblanco s hroznovým vínem a mátou
Linecký koláč s rybízem a sněhem
Kuřecí stehýnka pečená s citronem
Chléb s vajíčkovým salátem
Uzené s vinnou omáčkou
Jahodovo-jogurtová terina
Kachní prsa s chřestovým rizotem
Roštěnky v alobalu
Salát z květáku pečeného se slaninou a cizrnou
Kulajda
Vepřové medailonky s novými bramborami a bylinkovým tvarohem
Jehněčí kari
Předkrm s pečenými rajčaty
Mramorový chlebíček s borůvkami