Ukázky z produkcí

Tina 6 (4. 2. 2015)

Vepřové kotlety s gorgonzolou a hruškami

Rozpis na 4 porce:
  • 2 červené cibule
  • 4 hrušky
  • olej
  • 600 g vepřových kotlet bez kosti
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 150 ml smetany
  • 250 g gorgonzoly


Postup:
1. Cibuli a hrušky očistíme, nakrájíme je na osminky a osolíme. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli a hrušky orestujeme. Jakmile začnou karamelizovat, odstavíme pánev z plotny.
2. Vepřové kotlety očistíme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji na pánvi. Opečené kotlety opepříme, promícháme je s cibulí a hruškami, přidáme nasekané větvičky rozmarýnu a vše rozprostřeme do pekáčku.
3. Směs zalijeme smetanou, posypeme nakrájenou gorgonzolou a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Zapékáme asi 10 minut dozlatova, než se sýr rozpustí. Podáváme například s pečenými bramborami nebo rýží.


Doba přípravy 40 minut, 1 porce obsahuje 2046 kJ/489 kcal

 

Tina 6 (4. 2. 2015)
Tina 6 (4. 2. 2015)
Tina 6 (4. 2. 2015)
Tina 6 (4. 2. 2015)